blog fsv uk
florbalisti FSV UK

Florbalovou reprezentaci FSV UK čeká čtvrtfinále Univerzitní ligy

10. 5. 2022
|

Po třech letech se florbalová reprezentace FSV UK představí ve čtvrtfinále play off Univerzitní ligy. V roce 2020 i 2021 totiž oblíbené mezifakultní soutěžení zhatila pandemie covidu. Florbalisté z FSV mají na co navazovat, v roce 2019 totiž vybojovali v rámci Prahy bronz a stejný úspěch se jim podařilo zopakovat i na celorepublikovém mistrovství. Čtvrtfinále je na programu ve čtvrtek 12. května od 16:50 na Julisce.

Už to bude sedm let, co se partě nadšenců kolem tehdejších studentů Gustava Ondrejčíka a Jakuba Švejkovského podařilo založit florbalový tým na FSV. Od té doby je nedílnou součástí Univerzitní
florbalové ligy. Největšího úspěchu mužstvo dosáhlo právě ve zmíněném roce 2019, kdy dvakrát bralo
bronzové medaile. „Můžeme těžit z toho, že na FSV je velké množství šikovných florbalistů,“ řekl o
skládání sestavy jeden z vedoucích týmu Ondrejčík.

Letošní ročník Univerzitní florbalové ligy se rychle chýlí ke konci. FSV v podzimní části obsadila ve své skupině první místo a prošla do elitní nadstavbové skupiny. V ní už byly výsledky kolísavější, ale postup mezi nejlepší osmičku pražských fakult si tým ve vínových dresech nenechal utéct. Ve čtvrtek se tak utká v derby s Právnickou fakultou UK. „Určitě to nebude jednoduchý zápas, soupeř má ve svém kádru Marka Beneše, aktuálně jednoho z nejlepších florbalistů v Česku,“ popsal čtvrtečního soka Ondrejčíkův kolega Jakub Švejkovský.

Také FSV však má, co se výběru hráčů týče, kam sáhnout. Martin Obuškevič, Vojtěch Novotný, Jan Dobisík nebo Oliver Gold hrají Livesport Superligu, tedy nejvyšší ligovou soutěž v Česku. A velké zastoupení má ve florbalové reprezentaci FSV také tým Butchis, který letos vybojoval postup do 1. ligy, tedy druhé nejvyšší soutěže. Ze zmíněného celku ve vínových barvách fakultu reprezentují například Tomáš Vondruška, Štěpán Čejka nebo Filip Rulíšek.

Lidé, kteří se o chod florbalové reprezentace starají, mohou využívat velké popularity mezifakultního zápolení. „Kluci chodí hrát za fakultní reprezentaci velmi rádi, to nás těší,“ přiznal Ondrejčík. K tomu, že může existovat florbalová reprezentace FSV, finančně pomáhá Akademický senát. „V každé sezoně nám zajišťuje úhradu startovného, čehož si velmi ceníme,“ dodal Švejkovský.

V neposlední řadě jsou florbalové zápasy FSV možností pro setkávání studentů. „Na řadu zápasů nás přišli podpořit fanoušci a budeme rádi, když dorazí i ve čtvrtek. Půjde o hodně!“ řekl Ondrejčík na závěr.

Čtvrteční zápas se bude hrát od 16:50 a místem bude tradičně ÚTVS ČVUT Pod Juliskou (adresa Pod Juliskou 4). Všichni příznivci florbalu a FSV jsou srdečně zváni!